Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm yağı olarak da bilinen üzüm çekirdeği yağı üzüm çekirdeğinin preslenmesi neticesinde elde edilmektedir. Üzüm çekirdeği, üzüm şarap yapıldıktan sonra arta kalmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı bu arta kalan çekirdek ile üretilmektedir. Bu sebeple şarap üretimi esnasında yan ürün olarak bu yağ sık bir şekilde üretilir ve kullanılır. Üzüm çekirdeği yağı kozmetik anlamda güzellik ürünü olarak da bilinmektedir. Bitkisel yağlar içerisinde sağlıklı bir alternatif olarak da öne çıkmaktadır.

Antimikrobiyal özelliği bulunan üzüm çekirdeği yağı akne tedavisine ek yardımcı olarak kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı gözeneklere girerek akneye sebep olan bakterilere saldırmakta ve olumlu etki sağlamaktadır. Yağın bir diğer özelliği ise cildi esnek ve yumuşak hale getirmesidir. Cildin ihtiyaç duyduğu C ve E vitaminlerinin verimli bir şekilde çalışması için destek verir. Proantosiyanidin adında güçlü bir antioksidan bileşen içeren üzüm çekirdeği yağı sürekli kullanıldığı takdirde cilt tonunu eşitlemeye de katkı sağlar. Üzüm çekirdeği yağı içeriğinde bulunan faydalı antioksidanların bir başka yararı da güneşten gelen zararlı UV ışınlarının meydana getirdiği hasarlara karşı ek takviye koruma sağlamasıdır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Üzüm çekirdeği yağı hem mutfak hem de kozmetik alanda kullanılmaktadır. Yapı itibarı ile yaklaşık 216 derecelik sıcaklıklarda yüksek bir dumanlanma noktası vardır. Yüksek doymamış yağ içeriği, hafif tadı ve temiz oluşu ile biberiye, sarımsak, mayonez, salata sosu ve diğer baharatların yağ infüzyonlarında kullanılabilmektedir. Fırınlanmış olan waffle, krep gibi gıdalarda da sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Kozmetik alanlarda kullanımı oldukça geniştir.

Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı olarak raflarda gördüğünüz pek çok kozmetik ürüne olumlu etki sağlamaktadır. İçeriğindeki etkili bileşenler nemlendirici krem, güneş krem ve diğer güzellik ürünlerine ciddi katkılar sağlar. Faydaları saymakla bitmeyecek olan üzüm çekirdeği yağını kozmetik ürünlerde kullanarak kendiniz için oldukça etkili bir bakım sağlamış olursunuz. Cilde son derece olumlu destek veren üzüm çekirdeği yağı kullanımı da oldukça kolaydır. Cildinize uyguladığınız takdirde olumlu sonuçlarını en kısa zamanda gözlemleyebilirsiniz. Cilt yapısını destekleyici özellikleri bulunan üzüm çekirdeği yağını Kozmela üzerinden inceleyebilir ve dilediğiniz an siparişinizi verebilirsiniz.

Fırsatlardan ilk siz haberdar olun