Kapat
Hesabım

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için
sistemlerimizde güncelleme yaptık.

Üye girişi yapabilmek için
"Şifremi Unuttum"'a tıklayarak
şifrenizi yenilemenizi rica ediyoruz.

Üye Ol
Üye olmadan sipariş takibi için tıklayınız.
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
10.08.2023

Diş Fırçalama Teknikleri

Ağız ve diş sağlığı sadece bir kişisel bakım değil insanın sağlığı açısından da önemlidir. Ağız ve diş sağlığının ne denli önemli olduğu daha küçük yaşlardan öğretilmelidir. Ancak ağız ve diş bakımı doğru bir şekilde yapılmalıdır. Ancak bu şekilde doğru bir ağız ve diş bakımından söz etmek mümkün olacaktır. Diş fırçalama ağı sağlığının en önemli ve olmazsa olmaz adımlarından bir tanesidir. Ağız fırçalamanın da bazı teknikleri bulunuyor. Bu teknikler sayesinde ağız bakımı çok daha doğru şekilde yapılabilir. Diş fırçalarken nelere dikkat edilmeli, hangi diş fırçalama tekniği daha doğru? Hepsini yazımızda tek tek anlatıyoruz…

Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş bakımı görmezden gelinecek bir konu değildir. Çünkü diş sağlığı sadece ağzımızla ilgili değil, tüm sağlığı etkileyen bir durumdur. Küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Aksi halde ileriki dönemlerde diş çürükleri ve diş kayıpları başta olmak üzere pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Diş fırçalamada en önemli adım doğru bir diş fırçası seçimidir. Seçilecek fırça genellikle yumuşak ya da orta sertlikte olmalıdır. Fırçanın ağız içerisinde kolay bir şekilde hareket ettirilebilmesi önemlidir. Fırça seçiminden sonra günde en az iki defa dişlerin fırçalanmasına özen gösterilmelidir.

 Diş fırçalarken macun kullanımına dikkat etmek gerekir. Yoğun macun kullanımına gerek yoktur. Nohut büyüklüğünde macun sıkmak yeterlidir. Diş fırçası 45 derecelik açı ile yani çapraz bir açı ile tutulmalıdır. Üst ve alt dişlere ufak dairesel hareketlerle fırçalama işlemi yapılmalıdır. Dil yüzeyi de oluşabilecek ağız kokusunu önlemek amacıyla temizlenmelidir. Diş fırçalarken arka kısımdaki dişlere de gerekli özen gösterilmelidir. Dişlerin iç yüzeylerini de aynı şekilde fırçalamak gerekir. Bu işlemi yaparken fırça eğik tutulur ve diş etinden başlayarak ağız boşluğuna doğru fırçalama yapılır.

Fırçalama esnasında diş eti kanaması oluyorsa bunun anlamı kanayan yerlerin iyi temizlenmediğidir. Ancak diş eti kanaması kesinlikle fırçalama yapılmamalı anlamına gelmemektedir. Kanayan kısımlar çok daha hassastır ve bu hassasiyet dikkate alınarak fırçalama işlemi yapılmalıdır.

Gün içerisinde iki kez ve en az üç dakika olmak üzere fırçalama işlemi yapılmalıdır. Fırçalama bittikten sonra ise ağzı uzun uzun su ile çalkalamaya gerek yoktur. Bunu yapmak diş macununun etkisini de giderebilir. Diş fırçaları mutlaka 3 ayda bir (fırçanın durumuna göre) değiştirilmelidir.

Diş Fırçalarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş fırçasının kişiye özel bir araç olduğu unutulmamalıdır. Kesinlikle başkaları ile paylaşılamaz. Diş fırçası yanı sıra kapsamlı bir dış bakımı için başka yardımcı ürünler de kullanılabilir. Bunlardan bir tanesi de diş ipidir. Diş ipleri diş aralarında kalan kırıntıları temizlemeye yardımcıdır. Bunun yanında yine dişlerin ara yüzünü temizlemek için ara yüz fırçaları kullanılabilir. Diş fırçalarken ayrıca şu önemli hususları da unutmamak gerekiyor;

  • Dişler fırçalanırken diş etlerine fazla temas etmeden sadece dişleri fırçalamak gerekir.
  • Diş fırçalarken acele etmemek gerekir. 20-30 saniyelik bir fırçalama yetersizdir. En az 3 dakika dişler özenli bir şekilde fırçalanmalıdır.
  • Sadece dişleri fırçalamak ağız sağlığı açısından yeterli kalmayacaktır. Bunun yanı sıra dil ve damak temizliğine de dikkat etmek önemlidir.
  • Macun kullanımı da son derece önemlidir. Diş macunu fırça üzerine bolca değil, nohut tanesi kadar sıkılmalıdır.
  • Diş macunu ve ağız gargaraları sadece birer araçtır. Bu noktada düzenli ağız bakımı önemlidir. Bu sebeple diş fırçası ve diş ipi mekanik araçlar olduğundan onları etkin kullanmak macunun ve gargaranın önemini ortaya çıkartacaktır.
  • Eğer çarpık bir diş söz konusu ise fırçalarken fırçanın pozisyonu çarpıklığa uygun olmalıdır.
  • Kısa süreli diş fırçalamanın yetersiz olduğunu söylemiştik, çok uzun süre diş fırçalamak da faydalı değildir.
  • Diş fırçalarken aşırı kuvvet uygulamak da yanlıştır. Aşırı kuvvet uygulayarak fırçala dişlerde aşınmalara sebebiyet verebilir.

Nasıl Bir Diş Fırçası Kullanmalıyım?

Pek çok güvenilir markanın diş fırçası çeşidi bulunuyor. Yani diş fırçası açısından geniş bir seçenek söz konusu. Hangi diş fırçasını alıp kullanacağına dair bir kararsızlık yaşıyorsan senin için önerilerimiz var. Sana diş fırçalama teknikleri konusunda bilgi vermeye çalıştık. Belki diş fırçası seçimi konusunda da biraz olsun fikir sahibi olmanı sağlayabiliriz. İşte önerilerimiz:

Oral-B Genius X AI White Şarj Edilebilir Diş Fırçası, diş bakımını bir adım ileri taşıyan, yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yüksek performanslı bir diş fırçasıdır. Diş fırçası, özel olarak tasarlanmış fırçalama başlıkları ve AI (Yapay Zeka) teknolojisi sayesinde, kullanıcının fırçalama alışkanlıklarını analiz eder ve kişiselleştirilmiş öneriler sunar. Aynı zamanda beyazlatma özelliği ile dişlerinizi daha beyaz ve sağlıklı hale getirir.

 

 

Doğada %100 çözülebilen ve sürdürülebilir özellikle bambudan imal edilmiş pembe diş fırçasıdır. Değiştirilebilir başlığı ile pratik bir kullanım sağlar. Yeryüzünde en hızlı yetişen bambu bitkisi ile üretilmiştir. Fırçanın kutusu da geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiştir.

 

 

Yumuşak diş fırçasıdır. Ergonomik tutuş sağlayan özel sapı bulunur.

Bizim favorilerimiz bunlar ancak diş fırça çeşitlerimiz elbette bunlarla sınırlı değil. Eğer diş fırça çeşitlerini daha yakından incelemek ve aradığın, ideal diş fırçanı hemen sipariş etmek istiyorsan seni Kozmela dünyasına bekliyoruz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.